Luźne Klocki

Rozmowy techniczne dotyczące Subaru Impreza GT, WRX, STI

Post 23 lis 2009, o 23:07

Witam, po długich i ciężkich próbach udało się ustalić dziwne dzwięki z hamulców D2. Okazało się, że klocki są luźne , ponoć jakaś blaszka się zmęczyła termicznie. Mam pytanie. Czy ktoś może zna jaką skuteczną metodę rozwiązania problemu? Prostowanie blaszki pomogło może na 3-4 mocne hamowania :sad: Hamulce D2 330mm klocki ferodo ds2500.
buro82

Auto: WRX 06

Post 23 lis 2009, o 23:16

Klocki DS2500 niestety czesto są luźne także w innych zaciskach. Niewiele się na to da poradzić raczej, ale to opza stukami przy hamowaniu itp. na nic nie wpływa.
Obrazek
Azrael
4turbo.pl

Post 2 sty 2010, o 02:20

Az ma chyba racje, w kazdym razie wlasnie przerabiam w Imprezie zony :(
Przy okazji, nie ma ktos na zbyciu tych blaszek pomiedzy klocek a tloczki? Przednie 4-tloczkowe z WRXa. Niestety w zestawie z zaciskami nie bylo (swap zrobilismy), a do DS2500 nie dokladaja.
Depresyjny maniak napedzany akcja.
grzywaczewski

Auto: Legacy/Impreza/Astra/Focus

Post 6 sty 2010, o 21:06

widzac temat tego watku chcialem na poczatku zaproponowac stoperan :P :D

a on top niebieski pagid mi tez troche "latal" w 4tloczku w GTku - jakos na skutecznosc jego hamowania to nie mialo wplywu
Obrazek
adamus

Post 9 mar 2010, o 21:14

Odgrzewajac kotleta: zalozylismy te blaszki - jest ich chyba wiecej niz po jednej na kloce - i przestalo stukac :) Delikatnie czasem popiskuje, ale to juz zrzucam na karb DSow. Jedyny minus to koszt operacji, prawie dwie stowki za te pierdolki :cry:

Teraz zas czekaja na zalozenie... sprezyny z WRXa i sruby do ustawienia negatywu z tylu. Tylny stab 20mm, szpera i hamulce z WRXa tez juz siedza, mysle wiec ze tym sposobem pozegnamy amerykanskosc naszego autka :D
grzywaczewski

Post 9 mar 2010, o 21:24

adamus, mam cos specjalnie dla Ciebie :)
Załączniki
180.jpg
:)
grzywaczewski

Powrót do Impreza